Selecteer een pagina
Heite Interieurbouw Nieuws Trend Wellbeing Design

MAAK JE KLAAR VOOR DE NIEUWSTE KEUKENTREND

‘WELLBEING DESIGN’

Nooit eerder is het belang van een thuis zo groot geweest. Door alles wat er gaande is
in de wereld om ons heen verlangen we naar een leefruimte, ingericht als een persoonlijk
en comfortabel toevluchtsoord, waar we ons helemaal kunnen ontspannen.
Dat vraagt om een ontwerp dat rust uitstraalt en tegelijkertijd variabel
en multifunctioneel moet kunnen worden gebruikt. Een behoorlijke uitdaging!
Maak je op voor Wellbeing Design, dé keukentrend voor de toekomst.

KEUKENTREND 1 – ETHICAL, MET DUURZAME PRODUCTEN

Doordat we voor een lange periode werden teruggeworpen op lokaal leven, zijn we lokale producten ook meer gaan waarderen. We nemen vandaag de dag vaker afstand van massaproductie en kiezen nu meer dan ooit voor duurzame producten, waaronder tijdloze, eenvoudig ogende meubelen die op eerlijke wijze zijn gemaakt. Fabrikanten besteden zorg en aandacht aan een verantwoord productieproces en kunnen dat realiseren – door nieuwe technieken en materialen – zonder in te boeten op het creatieve proces.
Heite Interieurbouw anticipeert op deze trend met een heel divers palet aan decor fronten, in kleuren variërend van subtiel champagne tot expressief zwart. En ook aan het interieur van de meubelen wordt gedacht; zo kunnen met maatwerk opbergindelingen alle noodzakelijke keukenhulpjes achter deze fraaie fronten onzichtbaar worden gemaakt.

KEUKENTREND 2 – HEALING, DOOR STEMMINGSBEÏNVLOEDERS

Toen de pandemie toesloeg, werd tevens meer aandacht gevestigd op gezonde leefomgevingen. Niet alleen in termen van hygiëne zoals lucht- en waterzuivering of antimicrobiële oppervlakken, maar ook van stemmingsbeïnvloeders zoals variabele verlichting.
De keuken vervult als centrum van de woning een nog bredere functie dan voorheen. We koken en eten er niet alleen meermalen per dag, maar we werken er inmiddels ook fulltime, geven de kinderen er urenlang les en ontvangen er in onze vrij tijd ook nog vrienden en familie. Daarom willen we onder andere makkelijk kunnen schakelen van werkverlichting naar sfeerverlichting. Hiervoor werkt Heite Interieurbouw met partners verlichtingssystemen waarbij temperatuur en sterkte in verschillende zones van de leefruimte individueel kunnen worden ingesteld, al dan niet aan de hand van op afstand bedienbare schakelaars.

KEUKENTREND 3 – BIOPHILIC, MET NATUURLIJKE MATERIALEN

Biophilic Design speelt in op de al eeuwenlang bestaande biologische band tussen mens en natuur. Onderzoek toont aan, dat een leefomgeving waarin biophilia aspecten zijn toegepast, stress verlagen en een positieve werking hebben op de gezondheid van de gebruikers. Dus dat de behoefte aan organische- en natuurlijke materialen aanhoudt, is geen verrassing. Die biologische balans in je interieur en keuken kan op velerlei manieren worden bereikt. Denk naast natuurlijke materialen ook eens aan rustieke en organische vormen, texturen en patronen. Zo past Heite Interieurbouw bijvoorbeeld prachtige houten wandpanelen toe in stijlvolle glazen kasten. Of beleef de ultieme tactiliteit met HPL textuurfronten. Ook kun je de natuur naar binnen halen door een complete kruidentuin te integreren in je keukenontwerp. Die keukentrend is niet van gisteren en zal zeker morgen niet eindigen! 

Ben je op zoek naar hoogwaardige maatwerkmeubelen of een keuken- of badkamer op maat, die helemaal voldoet aan jouw ideeën ten aanzien van Wellbeing Design? Of juist een unieke keuken met alle comfort van dien, waar eigenlijk geen enkele keukentrend tegenop kan? Maak dan een afspraak met ons!

Wij kunnen meubelen op maat voor jou ontwerpen, vervaardigen in eigen atelier en ook nog eens bij jou installeren. Hoogwaardig meubelmaatwerk maar ook hoogwaardige service! Of je nu een enkel meubel nodig hebt of meerdere meubelen, een maatwerk keuken of badkamer, een eye-catcher of een geïntegreerd meubel; wij maken het hoe jij het wilt hebben en wat het beste past bij jouw interieur en woonstijl.